Приветствую Вас, Гость
Главная » 2016 » Август » 23 » Одна-єдина Батьківщина!
08:21
Одна-єдина Батьківщина!

           У Краєзнавчому музеї Нікольського району проведена година історичної пам’яті «Одна-єдина Батьківщина!» - з циклу заходів до 25-річчя  Незалежності України. На захід були запрошені учасники Університету третього віку УПСЗН та жителі селища.

            Родина – це весь український народ», - такими словами розпочала зустріч ведуча Осадча О.Б. та запропонувала  гостям стати учасниками цікавої мандрівки нашою рідною Україною. Розкрити тему заходу допомогло чарівне дерево – дерево роду всього українського народу. З     історичною  гілочкою знайомила присутніх науковий співробітник Адарюкова Т.М.  Головний акцент вона зробила на постаті Михайла Грушевського та його впливі на розвиток незалежної держави.

            Про  символічну гілочку (символи нашої держави) – Державний Гімн України, герб-тризуб, синьо-жовтий прапор – присутні дізнались  з відеофільму «Ще не вмерли України ні слава, ні воля...». А ще присутні пригадали про такі національні символи українців, які супроводжують людину все життя та стали для  українського  народу своєрідними оберегами – рушник, калина, верба тощо… Присутні поринули у спогади, ділилися пережитим у минулому, про те, які зміни відбулися   за роки незалежності у житті селища.

             Також відбулась презентація плакату «Найкраща країна – моя Україна!». Приємною несподіванкою стало оголошення ведучої про вітання від селищного голови Мендрина Олега Юлійовича із наступаючими святами  Днем Незалежності та яблуневого Спасу. Він передав солодощі. Духмяним трав’яним  напоєм, яким пригощали гостей наукові співробітники музею, а також теплом та душевним спокоєм заполонився зал...

Просмотров: 300 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: