Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Ноябрь » 23 » Зроби це тому, що ти пам'ятаєш…
14:59
Зроби це тому, що ти пам'ятаєш…

«Чому раптом виставляють свічки на вікнах? Як ви ставитесь до традиції виставляти свічки на вікнах у день пам’яті жертв Голодомору?3,9 млн осіб – це багато, чи мало? Хто винен?» Ці та інші запитання прозвучали на заході краєзнавчого музею Нікольського району, присвяченому Дню пам’яті жертв голодоморів, у формі діалогу під назвою «Гід по Голодомору». Сторонами діалогу були сучасні юнаки і дівчата 11-а класу гімназії «Софія» із старшим науковим співробітником О.О. Болгарчук та уявні представники старшого покоління в особі наукового співробітника Т.М. Адарюкової. Пам’ятати – це вміння, якому ми навчаємо наших дітей. Бо лише там, де пам’ятають загиблих, будуть ті, хто захищає живих.

Цим діалогом працівники музею хотіли ще раз привернути увагу молоді до жахливих подій32-33 років та закликати усіх запалити свічку на своєму вікні 24 листопада за кожним убитим внаслідок Голодомору і о 16:00 взяти участь у загальнонаціональній хвилині мовчання.

***

Цього ж дня молодший науковий співробітник Т.М. Адарюкова розповіла про роль краєзнавчого музею у накопиченні даних про Голодомор на Нікольщині на виховному часі у 10-х класах Нікольської ЗОШ № 1 ім. А.Д. Якименка.

Просмотров: 216 | Добавил: Museum | Рейтинг: 4.0/3
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: