Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Сентябрь » 11 » знайомство з культурою та побутом населення Нікольського району
06:49
знайомство з культурою та побутом населення Нікольського району

8 вересня 2018 року краєзнавчий музей Нікольського району відвідали співробітники відділу «Український етнологічний центр» ІМФЕ ім. М.Т. Рильського Любов Боса та Олена Таран. Мета експедиції – знайомство з культурою та побутом населення Нікольського району, фотографування історичних об’єктів, вивчення експозицій та фондів музею, інтерв’ювання місцевих жителів. До своєї оселі гостей запросила Єрьоменко Валентина Василівна, яка показала чим багата українська хата, які речі домашнього вжитку зберігає, адже вони характеризують побут нашого народу.

На добру згадку про зустріч гості подарували співробітникам музею книгу "Сімейна обрядовість українців". Книга розрахована на студентів, науковців та широке коло громадськості, що цікавляться народними традиціями і звичаями.

Просмотров: 283 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 2
1 Олена Таран  
0
Щиро дякую науковому колективу Музею за можливість оглянути експозицію музею та залучити етнографічні матеріали до наукового обігу, зокрема як ілюстративний ряд до багатотомного корпусу "Етнографічний образ сучасної України", а також за можливість познайомитися із справжнім подвижником на ниві краєзнавства - Валентиною Василівною Єрьоменко

2 lenuciya  
0
Шановні колеги, співробітники музею!
Від імені колективу Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М.Т.Рильського НАН України вітаю вас з прийденшіми святами - Новми роком та Різдвом Христовим.
Сподіваємося на подальшу тісну співпрацю в галузі українського народознавства і з приємністю повідомляємо, що результати етнографічної експедиції, які були проведені у вересі 2018 року співробітниками нашого Інституту в межах вашого району і за вашої підтримки, були вміщені у фундаментальному багатотомовому виданні "Етнографічний образ сучасної України":

Етнографічний образ сучасної україни. Корпус експедиційних фольклорно-етнографічних матеріалів. Т.10. Традиційне повсякденне таобрядове вбрання / [голов.ред. Г.Скрипник] ; НАН України ; ІМФЕ ім. М. Т. Рильського. - Київ, 2018. - 640 с. : іл.
ISBN 978-966-02-7784-7 (серія)
ISBN 978-966-02-8670-2 (т. 10)

Имя *:
Email *:
Код *: