Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Май » 30 » віртуальна подорож
11:05
віртуальна подорож

Краєзнавчий музей Нікольського району вкотре підтримав ініційовану народним депутатом України Дмитром Лубінцем програму “Схід і Захід разом”. Цього разу до віртуальної подорожі культурною столицею України - містом Львів запросили учасників клубу любителів поезії «Алый парус» Малоянисольської ЗОШ ім. В.В. Балабана.

Темою подорожі стало знайомство з містом Лева та розвитком сучасної української дитячої літератури. Зокрема, обговорення творчості львівської письменниці та журналістки Вдовиченко Галини.

Нещодавно, у квітні цього року, Галина Костянтинівна була учасницею Маріупольської книжкової толоки. І на її думку - це початок дуже важливих зрушень, дуже вдалий початок.

Діти зацікавилися її творчістю. Завдяки соціальній мережі, знайомилися зі сторінками її книжок, її захопленнями, вподобаннями, бо вона яскрава, творча людина, письменниця, журналістка. В неї напружений графік, вона багато подорожує, зустрічається з читачами, а ще – колекціонує рукавички…

У харківському видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля» у 2015році вийшов з друку роман Г. Вдовиченко «Маріупольський процес». Історія взаємин, пізнання, розчарувань і здобутків. Події роману розгортаються на фоні стосунків полоненого бійця АТО Романа та дівчини-сепаратистки Ольги, яка мешкає у селі поблизу Маріуполя, про любов, яка одвіку проростає всупереч усім війнам. Цей роман про те, як змінює війна людей, як вони знаходять шлях до порозуміння, просуваються назустріч один одному, як звичайні людські почуття ламають стереотипи про «західників» і «східняків». У 2015 році саме цей роман у конкурсі, що існує в рамках «Коронації слова» посів перше місце.


А дитячу літературу за ці роки поповнили книжки «Мишкові Миші» (видавництво «Грані-Т») , «Зірковий час Мишкових Мишей», «Ліга непарних шкарпеток» у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля». «36 і 6 котів», «36 і 6 котів-детективів» («Видавництво Старого Лева»), «Сова, яка хотіла стати жайворонком» (видавництво «Чорні вівці»), «Чорна-чорна курка» («Видавництво Старого Лева»).

Настрої учасників обговорення були різні, але діти вразили своєю розсудливістю, акторською майстерністю і дитячою радістю, коли отримали лист від Галини Костянтинівни і подарунок – книжки «36 і 6 котів» і «Маріупольський процес».

«Книжки заповнюють білі плями історії, дають можливість дізнатися про існування огрому сучасної української літератури для дітей та дорослих – усіх жанрів та усіх напрямків. Були б ті книжки тільки ближче.» (Г.Вдовиченко).

Початок є…

Просмотров: 337 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/5
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: