Приветствую Вас, Гость
Главная » 2017 » Апрель » 7 » «Великдень зустрічаємо, зі святом всіх вітаємо!»
13:21
«Великдень зустрічаємо, зі святом всіх вітаємо!»

  У рамках спільної роботи над проектом «Наш край» Краєзнавчого музею Нікольського району та дитячими дошкільними закладами, 7 квітня в день Благовіщення Пресвятої Богородиці у дитячому садку «Ромашка» пройшов захід «Великдень зустрічаємо, зі святом всіх вітаємо!».

  Звуки церковних передзвонів на початку свята викликали емоційний сплеск та піднесення у дітей. Ведуча (А.В.Гатілова) ознайомила вихованців садочка із найдавнішими церковними святами, традиціями українського народу, яких треба дотримуватись в період від Благовіщення, Вербної неділі до самого Великодня. Разом розглянули та назвали види оздоблення яєць (писанки, крашанки, дряпанки, крапанки). В цей день здавна велика увага приділялася дітворі. Для них проводилося безліч ігор, деякі з них дійшли до наших днів. Діти мали можливість прийняти участь у таких народних іграх: «Де сховалися писанки», «Котияєчко», «Не розбийся писанка».

  Кульмінацією свята стала демонстрація предметів із валізи з фондових колекцій музею та предметів тимчасової виставки мешканця нашого селища Ф.М.Халангота – всі вони були символами очікуваного свята: крашанки, рушники, ікони тощо.

Просмотров: 262 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: