Приветствую Вас, Гость
Главная » 2014 » Ноябрь » 25 » Урок пам'яті у музичній школі
12:57
Урок пам'яті у музичній школі

             Заключним заходом декади грецької культури стала година пам’яті до 80 – ти річчя Д.К.Патричі.

Донат Костянтинович народився 24 листопада 1934 року в с. Малоянисоль. Поет, прозаїк, перекладач, композитор, заслужений працівник культури (1993 р.), член Національного Союзу письменників України (1994 р.)- такий творчий портрет нашого земляка.
             Правильним було рішення співробітників краєзнавчого музею звернутися до керівництва музичної школи з проханням провести годину пам’яті у стінах дитячої установи, якій привласнено ім’я її засновника і першого директора Доната Костянтиновича Патричі. Учасниками заходу були  члени історико- краєзнавчого клубу (гімназія «Софія»). Учні проявляли не абияку зацікавленість, відвідавши класні кімнати для занять музикою та танцями. Екскурсію для них провів сам директор – С.В.Дзюба. Він з гордістю розповів про здобутки дітей - своїх вихованців. Про те, що кращі  учні музичної школи отримують стипендію ім. Доната Патричі, яку у 2007 році заснували  Володарська райрада і райдержадміністрація. Екскурсію по кімнаті-музею Доната  Патричі  провела педагог Л.Г.Папуш:  «Завдяки його наполегливості ми отримали  нову чудову будівлю музичної школи». Розповіла про талант та стиль виховання відомого педагога.

До уваги гостей прозвучало декілька творів, автором яких є Донат Патрича. Виконали їх колишні учні школи Яна  Рябченко та Лоліта Вільчевська, порадувала майстерністю наймолодша виконавиця  Нонна Коваленко. Заспівала пісню новогрецькою мовою Вероника Бондарь (керівник Л.Г.Папуш).

            Учні поклали квіти до  меморіальної дошки Доната Патричі. 

Просмотров: 370 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: