Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Сентябрь » 5 » «Українська революція. 100 років боротьби»
12:59
«Українська революція. 100 років боротьби»

5 вересня у краєзнавчому музеї Нікольського району розпочала свою роботу пересувна виставка «Українська революція. 100 років боротьби», яка триватиме до 14 вересня.

Для нас українців творення власної держави почалося не тоді, коли відбувся жовтневий переворот, а в березні 1917 року, коли представники партій і громадських організацій у Києві створили Українську Центральну Раду. Загалом, Українська революція 1917-1921 років — один із найважливіших для нас уроків історії, який демонструє жертовність українців у боротьбі за свободу, а разом з тим застерігає як дорого може коштувати незгода між ними.

Експозиція присвячена подіям, що паралельно відбуваються на території нашої держави: державне будівництво, творення української політичної нації, відродження української науки, культури, освіти, духовності, війська тощо. Завдяки фотокарткам та свідченням сучасників розкривається ще один важливий аспект – життя та побут звичайної людини під час революційних подій.

Це вже не перша подібна виставка, яка популяризує донедавна невідомі, або спотворені радянською пропагандою імена та події. До неї нікольці мали змогу познайомитися з виставками «Спротив геноциду» (про Голодомор) та «Люди свободи» (про особистостей, які віддали своє життя за свободу України). Розробником цих пересувних виставок є #Інститутнаціональноїпамяті.

 

Просмотров: 272 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: