Приветствую Вас, Гость
Главная » 2016 » Ноябрь » 28 » «Україна – славний край козацький»
10:19
«Україна – славний край козацький»

            Щоб краще орієнтуватись у житті, бути освіченою людиною, треба вивчати минуле свого народу, його історію. Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це і відродження України.

            Учасники  дитячого клубу «Дивосвіт» Краєзнавчого музею Нікольського району (учні 4-б класу Нікольської гімназії «Софія») підготували народознавчу «живу газету» «Україна – славний край козацький»,  сторінки якої – «Дослідницька», «Історична», «Сторінка допитливих», «Козацькі розваги» розповідали про легендарних захисників нашої Батьківщини – козаків.

            Перегляд відеофільму «Хортиця» допоміг провести невеличку екскурсію в минуле України: на Запорозьку Січ – осередок козацтва, та доповнити знання дітей про побут, традиції та звичаї козаків.

            Сьогодні козак – не той хто одягнений у вишиванку та шаровари. Козак – це передовсім воїн за духом і воюватиме він тільки за честь і свободу. Шляхетність, мудрість, відвага – три основні прикмети козака: шляхетного - не підкупиш, мудрого – не обдуриш, мужнього – не злякаєш!

            Багато цікавого про сучасних козаків розповів гість - похідний отаман  Кам’яномогильського куреня, осавул Війська Запорозького Шевєлєв Віктор Миколайович. 

            А найголовніше побажання  отамана дітям - бути гідними і  не  забувати славетних подвигів наших предків.

Просмотров: 312 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/4
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: