Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Апрель » 20 » «Синьо-жовтий прапор: від національного до державного»
08:33
«Синьо-жовтий прапор: від національного до державного»

«Синьо-жовтий прапор: від національного до державного» - під такою назвою відбувся урок державності у краєзнавчому музеї Нікольського району. Учні 9-Б класу Нікольської ЗОШ №1 уважно прослухали лекцію і познайомилися зі слайд-презентацією про перипетії долі державного символу України, історія якого починалася з Київської Русі і триває до нинішнього часу. Йшлося про героїв минувшини та наших сучасників, зокрема про Героя України зі Слов’янська Володимира Рибака, який став на захист прапора України у перші дні українсько-російського протистояння.

Переглянувши фільм «100 років від дня підняття українського прапору на Донбасі», учні познайомилися з тим, як у Бахмуті, над будинком повітової земської управи (нині Бахмутський коледж транспортної інфраструктури), було піднято український прапор - вперше на Донбасі над урядовою будівлею. Це сталося 20 листопада 1917 р. у день прийняття Третього Універсалу Центральної Ради.

Те, що діти вміють поводитися з державними символами, стало зрозумілим, коли на фоні українського прапору прозвучав державний гімн. Вони виструнчилися і тихо співали його, деякі – прикладаючи руку до серця.

Наприкінці заходу відбувся флеш-моб зі складання прапору з повітряних жовтих і блакитних кульок.

Просмотров: 246 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: