Приветствую Вас, Гость
Главная » 2017 » Декабрь » 4 » презентація збірки "Приазовская степь, ты моя колыбель"
12:30
презентація збірки "Приазовская степь, ты моя колыбель"

    Напередодні 80-ти річчя від початку масових репресій проти грецької етнічної меншини, які тривали від 15 грудня 1937 року до березня 1938 року, у краєзнавчому музеї Нікольського району відбулась зустріч з учнями Малоянісольської загальноосвітньої школи ім. В. Балабана – учасниками літературного клубу «Алый парус». Темою зустрічі стало обговорення нещодавно випущеної збірки «Приазовская степь, ты моя колыбель», до якої увійшли твори авторів, які є мешканцями та уродженцями села Малоянісоль.

  Особливо щемливо присутні (серед яких були представники райдержадміністрації, бібліотечні працівники і шанувальники поезії) слухали про талановитих поетів, які були репресовані в ході «Грецької операції». Це Георгій Костоправ, Василь Галла, Даніїл Теленчі… Гості презентації почули про їх життєвий і творчий шлях, уривки з літературних творів письменників-земляків від ведучої – керівника клубу Шаблинської Г.М., до речі, автора ідеї цієї збірки. Під час заходу присутні мали змогу прослухати вірші у виконанні учасників клубу «Алый парус». Учень 9-Б класу гімназії «Софія» Міцоглу Рафаель зачитав вірш на діалекті греків Приазов’я.

    Кожен вірш та художня проза — це сповідь автора, незабутній епізод з його життя, неповторний мальовничий опис життєво-важливих цінностей, переживань, почуттів, емоцій. В цьому сповна переконалися учасники заходу.

Просмотров: 394 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: