Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Сентябрь » 26 » Казкотерапія поспішає на допомогу
10:37
Казкотерапія поспішає на допомогу

У дитячому клубі «Дивосвіт» краєзнавчого музею Нікольського району (учасники клубу – учні 2-б класу Нікольської гімназії «Софія») відбулася цікава зустріч, до нас завітали чарівні казкарки – психологи мобільної бригади Міжнародного благодійного фонду «Карітас Маріуполь» Лариса Живко та Євгенія Ступнік. Вони допомогли дітям мандрувати цікавими, веселими стежинами казки «Лісова школа».

Кожна казка – це перемога добра, гармонізація людських відношень. Споконвіку казка служила для передачі життєвого досвіду з покоління в покоління. У ній зібрані не тільки всілякі життєві ситуації, але і способи їх вирішення. Саме це і є головним ключем, який відкриває душу дитини.

Мандрівка стежками казки сприяла прояву моделей поведінки дітей, відкрила завісу їх внутрішнього світу, діагностувала страхи і психологічні проблеми, що заважають дітям гармонійно розвиватися і бути щасливими. Занурюючись у світ казки, діти легше йшли на контакт з дорослим, завдяки чому згладжувався вікової та психологічний бар'єр, кожен починав сприймати старшого як рівного, асоціюючи його з героєм сюжету. Включившись в цю гру, діти самі стали героями казки, вчилися будувати відносини і приймати самостійні рішення.

Просмотров: 313 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/7
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: