Приветствую Вас, Гость
Главная » 2016 » Ноябрь » 29 » «Голодомор – символ вічної скорботи»
09:56
«Голодомор – символ вічної скорботи»

Щорічно, у четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв Голодоморів. Минуле століття пронеслося над Україною трьома Голодоморами: 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років. Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій. Такими словами розпочала вечір-реквієм «Голодомор – символ вічної скорботи» ст.науковий співробітник Краєзнавчого музею Нікольського району О.О.Болгарчук. Зустріч з мешканцями та учнями 7-9 класів шкіл смт Нікольське відбувалась у Нікольській районній музичній школі. Молодший науковий співробітник КМНР Т.М.Адарюкова розповіла про причини виникнення Голодомору в Україні.

            В процесі проведення заходу було показане відео у виконанні Ніни Матвієнко «Голодомор 1932-1933 рр.», зачитувалися уривки з офіційних документів, свідчення очевидців тієї жахливої трагедії, які зберігаються у КМНР. Марія Рощупкіна (учениця 11 класу гімназії «Софія») прочитала вірш Д.Білоуса «Ти кажеш, не було голодомору?» Особливо зворушливо звучали спогади Марії Анастасівни Лямцевої про страшні події Голодомору 1946-1947 років. На той момент дівчинці було 14 років, вона проживала з мамою у нашому селищі.

            В ході заходу, в пам’ять про мільйонні жертви голодоморів, лунали інструментальні номери у виконанні викладачів музичної школи Л.В. Вільчевської, Я.В. Рябченко, В.М.Джосан, Б.О.Самко. Пісню «Аве Марія» співала учениця музичної школи Вероніка Бондар (учениця 11 класу гімназії «Софія»).

            Увазі відвідувачів були представлені виставка відповідної літератури «Чорні крила Голодомору», що підготували співробітники Нікольської районної бібліотеки, та тематична виставка «Голодомор – символ вічної скорботи», яку оформили співробітники Краєзнавчого музею Нікольського району.

            Завершено захід «Молитвою за Україну», яку виконала Н.Бахмацька – керівник народного аматорського ансамблю «Надежда» Темрюцького СЦКС.  

                Тож, хай не згасає наша пам’ять про жахливі події Голодоморів, які сталися на благословенній землі квітучого українського краю!

Просмотров: 318 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: