Приветствую Вас, Гость
Главная » 2017 » Июнь » 16 » година переосмислення «Перші кроки до національної державності: 1917 – 1921 роки»
07:25
година переосмислення «Перші кроки до національної державності: 1917 – 1921 роки»

   У рамках заходів до 100-річчя Української революції 15 червня в краєзнавчому музеї Нікольського району пройшла година переосмислення «Перші кроки до національної державності: 1917 – 1921 роки», присвячена 100-річчю проголошення І Універсалу Української Центральної Ради про автономію України.

  Слухачі Університету третього віку Нікольського територіального центру та працівники відділу статистики у Нікольському районі, які були запрошені цього дня до музею, прослухали інформацію про ті буремні часи та подивилися відеофільм, знаходячи багато історичних паралелей з сьогоденням. Пристрасть українського народу до незалежності та самовизначення визрівала впродовж декількох століть. 23 червня 1917 року відбулася перша спроба побудувати свою державу, про що і свідчить прийняття Першого Універсалу. «Ми, Українська Центральна Рада, видаємо сей Універсал до всього нашого народу і оповіщаємо: однині самі будемо творити наше життя, творити новий лад вільної автономної України».

    Продовженням заходу стало знайомство з виставкою картин маріупольського художника А.Сергєєва і його доньки Аліси. Відвідувачі з великою цікавістю слухали і роздивлялися роботи аматорів живопису, дізналися про різні техніки, які використовують майстри. Присутні мали змогу залишити авторам робіт свої побажання у Книзі відгуків.

Просмотров: 232 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: