Приветствую Вас, Гость
Главная » 2018 » Апрель » 27 » «Час не гоїть рани»
08:39
«Час не гоїть рани»

26 квітня 2018 року у краєзнавчому музеї Нікольського району відбулася година екологічної грамотності «Час не гоїть рани» до Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Учні 10-11 класів Нікольської ЗОШ №1 відвідали виставку «Чорна трагедія на кольоровій землі», уважно прослухали лекцію про трагічні події на Чорнобильській АЕС з використанням краєзнавчого матеріалу та познайомилися зі слайд презентацією про страшенну катастрофу в історії людства.

На захід був запрошений Мендрин Олег Юлійович – голова Нікольської селищної Ради, який був у той трагічний час ліквідатором на ЧАЕС. Олег Юлійович поділився своїми спогадами про те, як тяжко було боротися з наслідками атомного вибуху. Учні з цікавістю подивилися відео фільм про те, як багато років потому, виглядає місто Прип’ять, якому присвоїли визначення «місто-привид».

Через 32 роки цей день змушує нас замислитися про можливі наслідки діяльності людства, про наш неоплатний борг перед тими, хто, ризикуючи власним життям, врятував світ від радіаційної катастрофи. Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться у душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, ніколи не буде забутий. Всі присутні вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання.

Пам’ятайте Чорнобиль! Не дамо повторитися на Землі другому Чорнобилю!

 

 

Просмотров: 396 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: