Приветствую Вас, Гость
Главная » 2020 » Февраль » 20 » «Безсмертна пам’ять Воїнів Світла»
14:04
«Безсмертна пам’ять Воїнів Світла»

Сьогодні, 20 лютого, Україна вшановує пам'ять Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні шість років тому протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. Згідно Указу Президента України від 11 лютого 2015 р. - 20 лютого визначено Днем Героїв Небесної Сотні.

В цей день музеєм проведена година історичних повідомлень «Безсмертна пам’ять Воїнів Світла», на яку було запрошено керівників РДА, військовослужбовців ЗСУ, маріупольського художника Андрія Паніна (Andy Toledo), який був волонтером в ті роки протистояння, за що багато бійців були йому вдячні. Багато робіт в його колекції – саме портрети військовослужбовців.

На заході виступив з проповіддю і молитвою за Україну капелан Православної церкви України отець Валерій, після чого всі присутні запалили свічки і вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

В незвичному виконанні прозвучав гімн України, який зіграв на дримбі Андрій Панін. З великою цікавістю присутні слухали розповідь Андрія про його життєвий і творчий шлях, слухали мелодії дримби у виконанні автора. На завершення зустрічі відвідувачі залишили відгуки у Книзі музею і зробили на память загальне фото.

Просмотров: 148 | Добавил: Museum | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: