Приветствую Вас, Гость
Главная » 2020 » Январь » 24 » «100 років ідеї української автокефалії: тоді і тепер»
09:38
«100 років ідеї української автокефалії: тоді і тепер»

Період Української революції 1917–1921 років – один із найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу ХХ століття. Ця доба була вершиною національно-визвольної боротьби, відродження української нації. Це стосувалося також і релігійного життя. Відразу після падіння царського режиму розпочалася робота з відновлення незалежності української церкви, проголошення її автокефалії. Про ті події, а також минулорічне отримання Томосу про автокефалію ПЦУ, йшла мова на заході «100 років ідеї української автокефалії: тоді і тепер» у формі історичного хроноскопа. Присутні – слухачі Університету третього віку Нікольського територіального центру та учні 11-б класу ЗОШ №1 ім. А.Д. Якименка.

Захід був приурочений до Дня Соборності України. Адже соборність – це не тільки збирання земель, а і ідея, довкола якої збираються люди, і як принцип прийняття рішень за участю всіх заради спільного блага. Незалежна Православна церква України якраз і покликана згуртувати для спільної праці та взаємодії в сучасній Україні вірних з усіх регіонів.

У виставковому залі музею присутні ознайомилися з пересувною виставкою «Донбас: перепрочитання образу», яку підготовив Український інститут національної пам’яті на основі державних архівів. Виставка спрямована на формування образу Донбасу як невід’ємної частини України, без реінтеграції якої неможливі ані консолідація української політичної нації, ані Соборна українська держава.

Просмотров: 199 | Добавил: Museum | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: